Hier kunt u zich inschrijven. Tevens is het ook mogelijk om online
een afspraak te maken en/of een verzoek voor afspraak indienen.
Als tandweefsel door cariës (gaatjes) is aangetast, is het nodig het aangetaste weefsel te verwijderen en het ontstane gaatje te vullen met een vulmateriaal. Op deze manier wordt het proces tot stilstand gebracht en wordt onnodig verlies van tanden en kiezen door vergaande cariës voorkomen. Wij maken alleen witte (composiet) vullingen. Voordeel hiervan is dat behalve dat het veel mooier is, er ook minder “gezond” tandweefsel verwijderd hoeft te worden.
Wanneer een tand of kies door cariës (tandbederf) is aangetast, dan moet er vaak een vulling worden gemaakt. In deze praktijk worden alle vullingen van wit vulmateriaal (composiet) gemaakt. Dit vulmateriaal bestaat in zeer veel verschillende kleuren en sterktes, waardoor voor elke toepassing wel een soort composiet beschikbaar is.
De witte vullingen worden door middel van een speciale plaktechniek aan de tand vastgeplakt. Om de vulling goed te laten plakken is het wel belangrijk dat er geen speeksel bij komt (“droogleggen”). Dit kan door het aanbrengen van een lapje over de tand of kies (rubberdam) of door het gebruik van wattenrollen en speekselzuigers.
Door het gebruik van een zure gel wordt het glazuur van de tanden en kiezen opgeruwd. Hierna worden enkele lijmlaagjes aangebracht. De vulling wordt vervolgens in een aantal laagjes aangebracht. Door elk laagje apart te belichten wordt de vulling hard en is deze direct na de behandeling te belasten. Soms kan een gaatje wat dieper zijn (meer richting de zenuw); dan is het normaal dat de gevulde tand of kies een aantal weken wat gevoeliger is. Wanneer de zenuw gezond is, kan hij zichzelf herstellen, doordat ze zenuw zich iets meer terugtrekt. Soms raakt de zenuw toch geïrriteerd, waardoor een wortelkanaalbehandeling nodig kan zijn (zie: wortelkanaalbehandeling)